fredag den 20. januar 2012

2. Sri Lanka jan.-feb. 2012




Endelig efter seks års anlægstid er Highway South, motorvejen fra Colombo til Sri Lankas næststørste by, Galle, blevet færdig.
Vi måtte ganske vist først igennem halvanden times kørsel i Colombos selvmorderiske trafik med tuk-tuk'er, der overhaler busser, der overhaler cyklister, der overhaler en flok gående skolebørn, hvoraf nogle bevæger sig fremad på skateboard! Indimellem krydser et par køer i adstadigt tempo den hullede støvede vej, et sted har en hund med dødsforagt lagt sig til at sove halvvejs ude på kørebanen....heldigvis ankom vi på en søndag, så trafikken var ikke helt så slem.
Og på motorvejen....ja, der var næsten ingen biler, det gav nære mindelser til motorvejen i Vendsyssel mellem Aalborg og Hirtshals!
Det er en fin moderne bred motorvej, der går gennem Sri Lankas smukke, frodige, grønne bagland med gummi-og olieplantager, kanelplantager og store områder med lave bakker beplantet med Ceylon-te.
Det var en befrielse at slippe for den skrækkelige, snoede, smalle kystvej med den alt for tætte farlige trafik og alle byerne; ja, det er faktisk by hele vejen de 120km fra Colombo til Galle, det er umuligt at se, hvor den ene landsby holder op og den anden begynder.
På de mest udsatte steder er der en lille buddhistisk helligdom, hvor de vejfarende som regel holder ind og ofrer en obolus for videre overlevelse og sikker hjemkomst.

Billedet viser resultatet af en motorcyklists overhaling af en tuk-tuk samtidig med, at en modkørende bil overhaler en bus!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar