tirsdag den 1. februar 2011

Unawatuna 6.







I går startede det med at regne først på eftermiddagen, og det blev ved og det blev ved, regn, torden og lyn, så meget, at vi ikke kunne forlade Norlanka og gå ud for at finde et sted at spise til aften; heldigvis havde Anoma lidt til overs, så vi kunne få en grillet seer-fisk - det er en slags forstørret tropisk makrel - og noget salat.

I morges var det tørvejr, men gråt og stille og med store, mudrede pytter overalt. Ideelt vejr at tage en god lang spadseretur op over det kuperede bagland hen til Jungle Beach og videre ned til Galle på den anden side.

Man kunne tydeligt se på vegetationen, at det har regnet usædvanligt meget i december og januar, som jo plejer at være helt, helt tørre måneder. Der var idyllisk, frodigt og urskovsagtigt med masser af bananer på bananplanterne og vand i landsbybeboernes store fællesbrønd. Det værste ved turen er alle de vagthunde, man skal forbi på strækningen, de fleste er heldigvis fredelige og ligger bare apatiske på vejen og døser, men enkelte er aggressive og løber gøende og snappende efter en; man skal bare ikke kigge på dem, kun gå forbi og lade som ingenting.
Det er ikke altid lige nemt.
Et andet sted kom to store køer og en tyr traskende og gumlende imod os, de gjorde heller ikke noget, selvom tyren nu vendte rundt og gik efter Frede...
Man ser altid noget spændende på den tur: små, søde palmeegern, en smuk turkis isfugl, flokke af irgrønne, skræppende små papegøjer og enkelte venlige, smilende og hilsende landsbybeboere.
Kort før Galle kommer man ned til hovedlandevejens trafikhelvede igen....overfyldte busser med hornet i bund, tuk-tuk'er, der overhaler med en dødsforagt, man kun kan se på Sri Lanka, en oksekærre i adstadigt skridttempo, en knallert læsset til kollaps med modne, gule king-kokosnødder, brødtuk-tuk'en, der spiller ”Fuer Elise” på højeste lydstyrke ( Sri Lankas svar på Hjemis-bilen!), boder med frugt og grønt, andre med frisk fisk og ikke så frisk fisk...
Afslutningen på turen er en cappucino i cafeen i Pedlar Street inde i Galles charmerende og stille Old Town, før det går op til markedet efter mango, bananer og ananas – og så en tuk-tuk hjem.

En tur på 18.190 skridt!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar