fredag den 28. januar 2011

Unawatuna 5.





The Lighthouse, Galle.

Lighthouse er tegnet af en af det tyvende århundredes mest markante asiatiske arkitekter, Geoffrey Bawa, som arbejdede meget sammen med den danske arkitekt, Ulrik Plesner.
Plesner, der var en ivrig repræsentant for skandinavisk arkitektur og design prægede i høj grad Bawas især tidligste bygninger, og Lighthouse i Galle er netop et eksempel på Bawas ”Tropical modernism”, hvor man tydeligt fornemmer en linje til moderne skandinavisk byggestil. Dertil kommer, at Lighthouse også et kulinarisk mekka, som vi længe har haft lyst til at stifte nærmere bekendtskab med.

Det gjorde vi så i går!

Vi var inviteret af gode venner, Karen og Lasse, som vi faktisk mødte første gang sidste år på banegården i Nanu Oya, hvor vi skulle med samme tog op igennem tehøjlandet til Ella.

De havde sammen med Lighthouse arrangeret en surprise seafood dinner på stranden neden for Lighthouse med fakler, stearinlys og bølgesprøjt; desværre satte et voldsomt og langvarigt tordenvejr en effektiv stopper for den plan.

I stedet sad vi under tag ved den store lyssatte pool, hvor der var smukt dækket op til fire og med en forrygende seafood buffet, egen kok, der grillede og egen tjener, der sørgede for, at vi hverken kom til at sulte eller tørste. Hummere, jumbo prawns, krabber, tun, seerfish, mahi-mahi, calamares.....kom på grillen. Vi havde hele det store poolområde for os selv – og med masser af champagne til.

Jo, Sri Lanka er mange ting...!

Tak for oplevelsen, Karen og Lasse!

1 kommentar:

  1. Jep en fantastisk aften i smukke omgivelser. Faren er at man bliver afhængig af den slags. Kan kun anbefales! At tjener og kok gjorde hvad de kunne for at vi havde det godt, trækker ikke ned.
    Det er forøvrigt dejligt at dele en dejlig aften med dejlige venner. Hvis vi havde fortalt om det var der jo ingen der ville tro os.
    Karen og Lasse

    SvarSlet