onsdag den 21. juli 2010

12. Thingvellir og Thingvatn






Slutmålet på vores sidste dag af rundrejsen var Thingvallasletten og Thingvallssøen.
Et fantastisk sted både historisk og geologisk; det ligger nemlig på to kontinentalplader, der årligt fjerner sig knap 1cm fra hinanden.
Vi startede med at stå på den yderste kant af den nordamerikanske kontinentalplade og se ud over den vidtstrakte slette og prøve at forestille os, hvordan det mon kunne have været for 1000 år siden, når de islandske høvdinge mødtes en gang om året på Altinget for at lovgive, dømme og løse tvistigheder.

Senere kørte vi til Reykjavik og fik afleveret bilen hos Hertz efter at have kørt 3000 oplevelsesrige km. Gudskelov uden så meget som en skramme.
Reykjavik er en ganske usædvanlig hovedstad, tilbagelænet, lidt proviensiel og overskuelig. En by med en dejlig atmosfære – og en by med restauranter og barer i snart sagt hvert andet hus; jeg ved slet ikke, hvem der skal holde liv i alle de etablissementer....
Der er så mange smukke, smarte piger, alle med perfekt make up og stylet til fingerspidserne – alle de, der går rundt og ser trokkede ud, er turister!
Vi så bl.a. en smuk pige, der var ude at jogge på hovedgaden(!),, make-uppet og chick med de sorte stramme leggings sluttende lige der, hvor de skulle, så man lige fik et kig til den moderigtige tatovering hun havde der hvor g-strengstrusserne sluttede, og en overdel, der var så knap, at den tillod et kig til det, der var indenunder. Hun løb en speciel islandsk mennesketølt uden at få sved på panden eller pulsen op – højst hos de mænd, hun løb forbi!
Og de islandske unge mænd...de kører blærerøvsture i deres mega monstre af 4WD`s med dæk så store og brede som traktorhjul.
Modeforretningerne er et kapitel for sig! De unge islandske designere kan trylle med den islandske uld og pille det bondske hemsløjd-look ud af den og lave ting, som man normalt ville anse for umulige, som f.eks. sætte silkeærmer til en kjole strikket af fin tynd fåreuld!

Vi sluttede dagens udforskning af byen med en portion glohed hummersuppe hos Sægreifinn, et lillebitte sted nede på havnen. Hummersuppen er stedets specialitet, men man kan osse få grillspyd med minkehval(!), føl(!!), kammuslinger, torsk, laks, helleflynder, havkat og et par stykker til.

De 22 grader, sol og ingen vind, vi havde haft hele eftermiddagen havde ændret sig til 14 grader, kold vind og overskyet, så hummersuppen var lige det der skulle til!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar