tirsdag den 13. juli 2010

4. Store badedag



Grettislaug.

I dag har vi været i varmt bad!

På vejen til Akureyri besøgte vi Grettislaug, som er en hot pot, der ligger helt ned til Atlanterhavet med øen Drangey på den ene side og den sneklædte Tindastoll til den anden. Geothermisk opvarmet vand kommer op fra undergrunden og samles i et lille rundt stenomkranset bassin, ja, der er faktisk to bassiner, det ene noget varmere end det andet.

Det siges, at det var her den fredløse Grettir den Stærke sørgede for sin personlige hygiejne!

Langs med den næsten turkisblå Skagafjørdurgik den lille smalle grusvej, der efterhånden som jeg fik åbnet flere og flere markled blev tiltagende dårligere. Til sidst var den lige nummeret over ”Ufarbar Vej”, men vi blev så rigelig belønnet, for vi var de eneste, der havde fundet derud.
Så af med tøjet, på med badetøjet!
Vandet var temmelig varmt, og det var endda den koldeste bassin vi var i; jeg stak lige en tå ned i det andet bassin, men det var bare aldeles for varmt.
Ved siden af de to ”hot potter” var der en mindre sø, en ganske almindelig sø med små siv og vandplanter og nogle små vadefugle, der svømmede rundt – og det var 25-26 grader varmt, så de havde absolut valgt det rigtige sted at leve. Der vokser osse en speciel bregne der, som egentlig hører til på helt andre klimatiske himmelstrøg.
Efter vores badetur havde jeg akkumuleret så megen indre varme, at jeg var i stand til at gå med korte ærmer resten af dagen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar