torsdag den 27. oktober 2011

7. Sossusvlei





I dag har været en skrækkelig dag, der begyndte skidt, men heldigvis efter lidt forhindringer endte godt.
Først kørte vi den forkerte vej og tog tre sider af en firkant i stedet for én; det betød ikke noget for slutresultatet, det tog bare en time mere og kostede lidt extra diesel, men turen var smuk og spændende, slut med ligeud, ligeud! Nu var det op og ned, sving og kurver, bjergkørsel på grusveje. Nogen gange fremragende og brede, så man kunne køre 100km/t, andre gange smalle, rillede og med løst sand, så gik det ikke så hurtigt fremad.
Vi har kørt i rene filmkulisser, Narnia, Starwars....til tider nærmest Dali'ske surrealistiske landskaber.
Det sidste stykke gennem Namib Rand Nature Reserve med en rigdom af dyr og en landskabelig skønhed af nærmest overjordiske dimensioner, slog fuldstændig benene væk under os.
Islands storhed var vi vildt betagede af, men Namibia er bare så mange gange mere storslået, at man har svært ved at fatte det.
Jeg tror, Namibia er det smukkeste land i verden!
Vi skulle finde vores næste overnatningssted, Desert Homestead og selvom jeg havde været på nettet og efterkontrollere, havde vi alligevel alvorlige problemer. Til sidst drejede vi fra den store vej ind til Mountain Homestead – det lå næsten der efter kortet, hvor Desert skulle ligge..og det kunne jo have fået nyt navn, eller trykfejl m.m. - og det var den mest rædselsfulde vej vi nogensinde har været på. Ganske smal, 1/2m under terræn og belagt med de skarpeste store skærver – og det 7km!
Da vi kom op på bjerget, det var jo Mountain Lodge, var vi begge klare over, at det var galt. Men heldigvis viste det sig, at Mountain Lodge var søsterlodge til Desert Homestead lige i nærheden og nu sidder vi her på terrassen og kigger ud over det bleggule savannegræs, som den varme ørkenvind rusker i, omgivet af de mest fantastiske bjerge til alle sider.
I morgen skal vi fejre min fødselsdag med en ballontur over Namib Ørkenen og efterfølgende champagnebrunch, der hvor vi nu lander med ballonen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar