torsdag den 3. november 2011

16. Etosha




Vi holder siesta på Etosha Safari Lodge efter et herligt døgn på Vingerklip Lodge i luksuriøse omgivelser og med lækker mad, bl.a en smørmør kudufilet i rødvinssovs og bobotie med hakket gnu!

Bobotie er Afrikas svar på lasagne!

Når den værste middagshede har lagt sig, begiver vi os ud på vores første besøg i Etosha, som ligger 10km nordligere.

På grusvejen ud til hovedvejen fra Vingerklip Lodge kom vi forbi en lille interimistisk salgsbod med kun spredt skygge for den bagende sol.
Det var nogle initiativrige Himba-kvinder, der forsøgte at få del i turistindtægterne ved at sælge forskellige håndlavde smykker.
Himbaerne er et halvnomadefolk fra Kaokoland i det nordlige Namibia, de deler sørgelig skæbne med andre 'oprindelige' folk, som inuitter og aboriginals, der har mistet deres eksistensgrundlag og deres stammeidentitet. Mange har opgivet nomadetilværelsen og kvægholdet og er flyttet til Opujo, en by nordpå, hvor de langsomt er ved at gå til i druk og misbrug.
Jeg købte et armbånd af kvinderne og fik så lov til at tage nogle billeder.

Den første tur ind i Etosha Nationalpark blev en klar succes: ved Gemsbokvlakte-vandhullet, hvor der kun var en masse tørstige krager og seks små sjakaler, kom pludselig to store fuldvoksne hanløver skridende i adstadigt tempo og med en arrogance og en værdighed, der passede sig for ”Dyrenes Konge”!

Et fantastisk syn!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar