fredag den 25. november 2011

5. Sydafrika.





De første hundrede kilometer mod vest fra Mossel Bay var ikke noget særligt, hverken m.h.t. natur eller landskab. Gradvist kom vi ind i et område med uendelige, vidtstrakte, bølgende, nyhøstede hvedemarker, men da vejret var overskyet og med heftig regn indimellem var lyset svagt og farveløst, så omgivelserne blev bare et studie i forskellige nuancer af blegt gult og brunt.
Senere drejede vi mod nord ind i bjergene mod Franschhoek ad en spektakulær bjergvej med kurver og nåleskarpe serpentiner, fald og stigninger op til passet og efterhånden som solen kom frem, så kom der technicolor på palletten!
Franschhoek – det franske hjørne – ligger fantastisk smukt inde i dalen beskyttet af bjerge til alle sider. Det gule og brune blev afløst af vinmarkernes satte grønne og humøret steg med temperaturen.
Vi ville have været til vinsmagning på 'Leopards Leap', de laver er forrygende shiraz, men desværre var der lukket p.g.a. ombygning, så vi nøjedes med en lille bid mad i en fortovsservering i den smukke, lille ( turistede ) by med de mange maleriske, hvide kaphollandiske bygninger.
Så gik det ellers videre de sidste par hundrede kilometer mod Langebaan, hvor vi nu er installeret i en herlig lejlighed med to soveværelser, to badeværelser, braai på terrassen og fladskærm i stuen!
I morgen har vi tid på golfbanen kl.7:30.
Vi glæder os til at gå alene!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar