torsdag den 21. januar 2010

Dag 2




Naeste dag koerte vi til Polunaruwa, en af de tre vigtige oldtidsbyer i „The cultural Triangle“ det er et stort stort omraade med rester af huse, templer, stupaer, kongebolig osv. Noget i retning af Angkor Wat i Cambodia og fra nogenlunde samme tid, dvs. omkr. 1300-tallet.

Sigiriya klippen havde vi gemt til sen eftermiddag; den skal man bestige enten tidligt om morgenen eller sent paa eftermiddagen paa grund af heden.
Det er en 200m höj monolit i gyldne farver ligesom Ayer`s Rock, men med lidt grönt paa toppen, den staar som en overdimensioneret tommelfinger og stritter op over alt det taette groenne, et par hundrede meter lang og halvt saa bred oppe paa toppen og ret flad, den var bolig for kongeslägten i en kort overgang omkr.500 e.Kr. - hvordan de er kommet derop er mig en gaade....man smuttede i hvert fald ikke lige til köbmanden efter en smaating, man havde glemt!

Klippen havde vi allerede set paa afstend idet den rejser sig op over skoven lige i forlängelse af hotellets swimmingpool. Et imponerende syn!

I dag er der lavet trin derop, til at begynde med ikke saerligt afskraekkende, senere er det smaa 30cm brede jerntrin der er fastgjort i den lodrette klippe, heldigvis med et geländer dertil. Et sted er der lavet en 20m höj vindeltrappe i jern,der gaar lodret op udenpaa klippen, heldigvis „pakket ind“ i jernnet, saa man ikke kan falde sideläns ud, men maaske nok ned....Saa man maatte bare hele tiden sige til sig selv:“se lige ud, tag naeste trin“ Saa var vi oppe ved nogle meget smukke gamle hulemalerier, der afbillede kongens „himmelske danserinder“, „apsaras“ de kunne nok osse bruges til andre ting...de var meget smukke med store yppige bryster, een havde tre brystvorter, en anden tre haender, men det er nok kun et udtryk for kunstnerisk frihed.
Der var naturligvis en fantastisk udsigt fra toppen, milevidt kunne man se ud over det ensformigt groenne.
Nedturen gik nemmere, men den sidste halvdel var benene naermest blevet til gele og havde svaert ved at baere en og man maatte hele tiden koncentrere sig om at saette den ene fod foran den anden.

Dagen efter var det vaerre!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar