fredag den 22. januar 2010

Dag 6



Söndag formiddag var vejret dejligt, solen skinnede og det var som en dansk sommerdag,saa vi brugte formiddagen paa at gaa rundt og kigge i byen.
N.E. er den mest britiske af alle Sri Lankanske byer og blever osse kaldt "Little England",, der er fine gamle villaer i falsk Tudor stil, laante elementer fra Brighton og Balmoral, illusionen forstärkes af golfbanens og väddelöbsbanens grönne velklippede pläner - og naar det saa osse regner og er koldt, saa er det ikke svärt at tro (lidt) at man er i England i forrige aarhundrede.
Vi gik op paa Single Mountain, et lille tebjerg lidt uden for byen og der kom der en teplukkerske löbende efter os, hun havde spottet os paa lang afstand : "Photo, you want photo?" Og det gjorde vi selvfölgelig og hun fik 20 rupies for sin ulejlighed - saa havde hun lige tjent en femtedel af sin daglön!!
Ved middagstid skulle vi med toget fra N.E. til Ella, det er en fantastisk smuk togtur igennem tehöjlandet, jeg tror vi var igennem 23 tunneller, saa det fortäller lidt om hvor bjergrigt landskabet er. Vi havde 1.klasses billet og det fik vi osse; det er nemlig ikke altid. Togvognen var gammel, säderne lasede og snavsede;plys,der engang i engländernes tid havde väret elegant musegraat, men komfortable nok - og udsigten fra de bagudrettede säder med panoramarude bagest var enestaaende. Den var selvskreven til tv-udsendelsen, der kommer sent om natten paa tysk tv. "Die schönsten Bahnstrecken"!!
Hen paa eftermiddagen var vi i Ella, en lille bitte by, der nok mest tjener som mellemstation ned til Yale Nationalpark, hvor vi osse skulle hen den fölgende dag.

1 kommentar:

  1. Så lykkedes det at få adgang. Spændende læsning, vi genkender mange af stederne. Har heldigvis ikke anlæg for misundelse, og dog. Det lyder til, at I er rimeligt aktive, men der bliver vil også mulighed for lidt daseferie senere i forløbet. Vi glæder os til at følge jeres færden i det smukke land.

    SvarSlet