lørdag den 23. januar 2010

Dag 7




Vejen fra Ella til Wellawaya er en smal, snoet, hullet bjervej med bratte afgrunde til den ene side uden autovärn og lissaa bratte klippesider til den anden. Lige uden for Ella ved begyndelsen af sträkningen ligger der da osse et lille buddhistisk tempel, hvor nervöse bilister kan gaa ind og ofre en mönt, saa de har större chance for at komme frem til maalet uden uheld!
Vi klarede det nu osse uden!
Paa vejen maatte vi dog osse lige göre holdt ved et af Sri Lankas utallige imponerende vandfald, Rawana Ella Falls og tre timer senere var vi i Yale, som er en ikke särlig charmerende lille stövet by - dejligt at väre kommet ned til varmen og den tropiske törre zone efter det kolde tehöjland.
Om eftermiddagen begav vi os i aaben jeep ud til Yale Nationalpark, hvor jeg haabede at faa mit önske opfyldt : at se en rigtig levende leopard. Det var ikke lykkedes for os de to gange tidligere vi har väret paa safari i Sydafrika.
Yale er en kämpestor nationalpark paa omkr. 1250kv.km, hvor kun ca. en femtedel er aabent for publikum. Den skulle efter sigende have den störste täthed af leoparder i hele verden, selvom leoparden dog stadig er et truet dyr.
Og det lykkedes os!!
Först saa vi een, der laa oppe i et stor trä og sov til middag, först var vi bare to safaribiler under träet, men inden der var gaaet to minutter sad vi i en "traffic jam" der var vaerre end noget vi har oplevet i Bangkok - og her var der ingen politimand med aggressiv flöjte, der kunne faa löst op i knuden - leoparden laa uanfägtet oppe paa sin gren, men jeg tror kun den lod somom den sov!
Senere saa vi en leopard til, den kom gaaende over den stövede jordvej og ind i skoven til en makker, der gemte sig derinde. Tre leoparder paa en dag!! Det var stort!!

1 kommentar:

  1. Håber I har en god chauffør. Fantastisk at se 3 leoparder på samme dag. Fortsat god rejse. kh kmhelge

    SvarSlet