fredag den 22. januar 2010

Dag 5



Lördag morgen körte vi ned fra Dalhousie og Adams Peak,Vi naaede lige at snakke med to unge tyskere paa vores hotel; de var helt hoeje, for de havde gjort turen hele vejen op. De havde frosset bravt, selvom de havde haft varmt töj paa, men det värste havde väret trängslen paa vej derop og oppe paa toppen og ned igen.
Vores tur til Nuwara Eliya kom til at tage noget längere tid end vi havde kalkuleret med, fordi der var valgmöder i alle byer, valgbusser var undervejs overalt med hujende tilhängere med flag og bannere, rent FCK! Og i alle byer maatte vi igennem militäre checkpoints, hvor soldater stod med deres trukne AK47ére, noget skrämmende.
I Nuwara Eliya blev vi indlogeret paa Grand, som er et meget fint gammelt bindingsvärks, engelsk hotel med tolv skorstene! Og golfbane udenom! Det ligner simpelthen noget der med golfbane og hele molevitten er blevet transponeret direkte fra det sydlige England og plantet inde midt i Sri Lankas tehöjland.
Og koldt var der i N.E ..Vi maatte nederst i kufferten og finde vores vinterrejsetöj frem!! Det, der gik mest af paa det lokale marked var igen Helly Hansen flies! Vi var glade for den elektriske varmebläser, vi havde paa värelset! Hvis ikke vi havde haft den, havde vi väret nödt til at krybe i seng!
Vi havde regnet med, at vi ville spille golf i N.E. Men den ene dag regnede det desvärre, og den anden dag var det simpelthen for koldt, vi havde ikke det rigtige töj med, fordi vi ikke havde kunnet forestille os, at det alligevel kunne väre saadan paa Sri Lanka. De indfödte gik med uldhuer! Men det var jo paa grund af det kölige bjergklima, at engländerne lavede deres hillstations deroppe.
Vi var naturligvis ude at se en tea plantation, Labookallee, hed den. Meget interessant og der er virkelig nogen, der scorer kassen og det er ikke teplukkerskerne!! Jeg spurgte vores guide, hvad en teplukkerske tjener om dagen. Hvad tror I??
100 rupies!!!!Det svarer til 5kr.
1kg. lög koster 65 rupies, saa jeg paa markedet. Og hun skal plukke 20kg om dagen. Hvis hun plukker mere, kan hun faa en bonus, hvor meget hörte vi ikke.
Teplukkerskerne er tamiler og allernederst paa den sociale rangstige. De er praktisk talt slaver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar