torsdag den 21. januar 2010

Dag 3



Naeste dag gik turen videre til Kandy, der ligger midt inde paa öen, vi boede paa et gammelt kolonialhotel fra englaendernes tid „The Queen“, nedslidt og lidt muggent og med en stram lugt af mölkugler, men utroligt charmerende med en atmosfäre fra anno dazumal og saa havde det en super beliggenhed, lige over for Temple of the the Tooth, der efter sigende huser et meget vigtigt buddhistisk relikvie : en af Buddhas tänder, den bliver udstillet engang hvert tiende aar, den skulle väre over 3 inches lang og en videnskabsmand har for mange ar siden udtalt, at tanden ikke kan väre andet end en böffeltand....!
Hele omraadet omkring templet er indhegnet med höjt jerngitter og alle der vil derind skal igennem streng security og vise taske o.l. frem, der staar militär overalt med skarpladte AK47èr, paa plänen inde foran templet var der opbygget er regulär maskingevärrede af sandsäkke. Det hele fordi der for 10 aar siden var et bilbombeattentat, hvor adskillige mennesker blev draebt.
Om aftenen var vi til Kandy dans, det er et must i Kandy, det var godtnok noget turistet, men hva`vi er jo osse turister og spändende nok at se de gamle traditionelle ceylonesiske danse i fantastisk smukke kustymer, det blev afsluttet af to der kunne en masse med ild og flammer og fakler, til sidst gik de frem og tilbage i et bäkken med glödende kul – jeg fatter ikke hvordan de kan goere det aften efter aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar