mandag den 25. januar 2010

Dag 9




Mirissa Beach er en perfekt halvmaaneformet stribe strand ca. 1km lang, bred og god at gaa paa som en Vesterhavsstrand ved Skiveren. Fint hvidt sand , ikke helt hvidt som koralsand, men hvidt nok til at faa havet til at se smukt turkisfarvet ud.

Der ligger nok en halv snes overnatningsmuligheder, de fleste paa backpackerniveau, kun Paradise Beach har resortkarakter - men er saa knap saa charmerende som de smaa ydmyge steder. Hele stranden er paa landsiden kantet af höje kokospalmer og indiske mandelträer, saa naar man gaar paa stranden, kan man ingen bygninger se, men stadig bevare illusionen om den perfekte uopdagede Robinsonbeach, den var för tsunamien, hvor Mirissa i övrigt blev totalt smadret!
Der er lissaa mange smaa strandrestauranter som "hoteller" og de serverer alle det samme, nemlig grillet fisk, prawns, calamari, det hele i en unik kulisse!

Mirissa Beach hörer nok til en af Sri Lankas smukkeste strande.

Og kaempebölger er der.... det er nok ikke lige sikkert at bade alle steder, og man er nödt til at udvikle en speciel teknik for at komme ud igennem brändingen uden at väre halvt druknet : naar en bölge rejser sig foran en, saadan et par meter höj, skal man bare dykke under den, saa man kommer under alt skummet, saa märker man knap nok, at der var en bölge. Hvis man bare tror man kan hoppe lidt og saa undgaa den, saa bliver man vältet omkuld og kört rundt i centrifugen, evt. slynget ned mod bunden, saa man slaar sig. Man ved knapt hvad der er op og ned - og saa kan man gaa og dryppe havvand ud af näse og örer de näste mange timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar