tirsdag den 23. november 2010

16. "The Very Sexy Shiraz"





I dag har det blæst så meget, at vi næsten ikke har kunnet stride os op ad 17èren, så efter golf kunne vi godt se, at strand kunne det ikke blive til og udflugt til Paternoster efter creef ( ligger ved havet) måtte osse udsættes til en dag, hvor den kolde ”southeaster” ikke styrer det hele. Solen skinner, der er ikke en sky på himmelen, men vinden er hård og kold; de sorte går med hættetrøjer og tilsnørede jakker.
Vi havde i SPAR set en vin ved navn ” The very sexy Shiraz”, den kommer fra Darling, som ligger 70 km herfra, så vi besluttede at lave en vinsmagning på winery Cloof. www.cloof.co.za De laver osse en meget lækker rosé, Darling Rose – selvfølgelig! Den kendte vi fra sidste år.
De sidste 10 km ind til vingården er riflet, rød grusvej, det gik langsomt og Frede brokkede sig – de har en unoaked chardonnay, der er opkaldt efter vejen...........”Dusty Road”!!
Men så nåede jeg både at se lyserøde flamingoer i en lille sø og to blå traner, der er Sydafrikas truede nationalfugl.
De har en meget kreativ pr.-mand på Cloof: Deres 450 Rand dyre Spitzenwein hedder således Cloof Crucible Shiraz – og det var da osse navnet, den sexede shiraz, der fik os til at standse op; der er ikke så meget chatø i Sydafrika. Vinene hedder : Fat Bastard, Porcupine, Arabella, Sexy Shiraz osv.
men det gør dem ingenlunde ringere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar