torsdag den 11. november 2010

9. Splendid Isolation





„Tierhoek“ betyder tigerhjørnet på afrikaans, det er selvfølgelig ikke tigre, der lever her, men „tier“ er den lokale betegnelse for leopard.
Bruce, farmeren, der ejer „Tierhouse Cottage“, hvor vi bor p.t. ,. fortæller, at de hvert år mister lam pga. leoparderne, men det er en rimelig betaling, fordi de holder både sjakaler og bavianer væk; de sidste er nemlig en stor trussel for den afgrøde Bruce og hans familie lever af: blommer, ferskner, abrikoser og anden frugt og vin. De driver en økologisk frugtfarm og fremstiller diverse lækre chutneys, marmelader og tørret frugt; jeg har lige spist deres kvæde og koriander gelè, til morgen – meget delikat!
Tierhoek Cottage ligger inde i den smalle Spaarkloof-dal, langt fra alting; vi har 2km ad et lille støvet hjulspor ned til Bruce`s farm, der er ingen internet, ingen mobildækning, solarstrøm og gas.

Lige da vi ankom, var jeg ret utryg, aldrig havde jeg været så langt fra alting, totalt ”Palle alene i verden”, men nu.....ja her er bare helt fantastisk, stille, overvældende, fredfyldt, smukt.
Vi har et victoriansk badekar på løvefødder og udendørs bush-bruser, så man kan stå under duschen og se ud på de omgivende bjerge. Mellem stue og soveværelse er der en kæmpe stenpejs, der er åben ud til begge rum. Mod øst har vi en overdækket ”stoep”, en veranda med stor braai og en herlig, dyb, kølende plunge pool – og den mest guddommelige udsigt ud over en sø over mod det høje majestætiske Laangeberg bjergmassiv bagved, og vi kan ikke herfra se noget, der bare minder om menneskelig beboelse.
Det er helt ”Det lille hus i bjergene”!
Her er forskellige antilopearter, hulepindsvin, bavian, leopard og en masse andre dyr, men det er naturligt forekommende dyr, ikke nogen, der er købt ind til et reservat. Vi har ganske vist ikke set nogen dyr overhovedet endnu, men de bliver vel tørstige på et tidspunkt og kommer ned til søen.
Men jeg så i morges ude i det løse sand på vejen nogle meget katteagtige store poteaftryk...
Såeh....hvem ved?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar