torsdag den 25. november 2010

17. Paternoster





Lisså grim, charmeforladt, atmosfæreløs som Langebaan er ( men der er en super ” feel good” golfbane med breeede fairways og en god og sikker infrastruktur) lisså idyllisk, charmerende, smuk og fin er Paternoster, der ligger ved kysten et halvt hundrede km nordpå herfra.
Den hedder vistnok sådan, fordi mandskabet på et havareret skib i forrige århundrede bad så mange Fadervor, at den Gode Gud forbarmede sig over dem og reddede dem fra druknedøden.
Paternoster er oprindelig en lille fiskerby. De fleste af de små mørtelpudsede huse er efterhånden overtaget af velhavende captonians til smukt restaurerede weekend- og feriehuse, hvide alle sammen med mykenosblå eller svagt grønne skodder og døre – nok lidt Sydafrikas svar på Gl. Skagen!!
Og så er det stedet for ”kreef”, klippe hummere!
Vi var knapt kommet ind i landsbyen, før vi fik de første kreef tilbudt. Man skal primært bruge sin næse inden man køber....de må ikke lugte af noget som helst og der skal gerne endnu være lidt liv i dem, selvom det må være svært for et havdyr efter flere timer i solen i en plasticpose.
Man får osse tilbudt haler, men dem bør man af etiske grunde sige nej til, for det er som regel undermålere, hvor det er sværere at kontrollere størrelsen exakt.
Vi fik vore kreef til en god pris for både sælger og køber og sluttede eftermiddagsbesøget i Paternoster med et dejligt glas iskold champagne og 6 østers på en lille restaurant på stranden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar