torsdag den 4. november 2010

2. Cape Town - De Kelders






Vi havde en meget flot tur ned; sidste gang vi var i SA fløj vi ned med British Airways over London og ruten fulgte derfor Afrikas vestkyst.
Denne gang fløj vi over Istanbul og fløj derfor lige hen over Cairos imponerende lyshav, fulgte Nilens løb sydover og så ganske tydeligt i nattemørket fra 10.000m's højde Luxor og Aswan dæmningens lys med en stor orange halvmåne liggende „forkert“ på ryggen ovre mod øst.
I Cape Town var der sket en del forandringer bare på det ene år, bl.a. var de entreprenante selvbestaltede dragere forsvundet fra lufthavnsområdet, så vi kunne gå fuldstændig uantastede med vores bagage over til den ventende udlejningsbil.
Dejligt – men hvad mon de så lever af , de kuffertbærere, der nærmest rev kufferterne ud af hænderne på en, før VM i fodbold?
Vores første dag i Sydafrika startede med den fantastisk smukke og dramatiske Whale Route langs kysten til De Kelders; en herlig måde at starte en ferie her på.
En flot tur på bare et par hundrede km.
Vi nåede vores mål sent på eftermiddagen, men stadig dog lyst nok på trods af havgusen, til at kunne se de to hvaler, der tumlede lige nede foran vores store balkon!
Vi bor i en lækker selfcatering luxuslejlighed en veritabel spytklat fra vandet.

De to hvaler underholder!! Stikker hovederne op af vandet og smider sig ned på ryggen med et stort plask, de ”breacher” hedder det på fagsprog, slår på vandet med forlufferne, så det siger slap, slap, slap eller slår med halen på vandet. Længere ude kan vi se tre andre hvaler, der tumler rundt. Når de blåster, lyder det som om man lukker damp ud af en sikkerhedsventil.

I går aftes sad vi derude med resten af af vores dejlige sydafrikanske shiraz og nød mørket og aftenstilheden og hørte hele tiden hvalerne pruste og blåste derude.

Det er den sydlige rethval, der kommer hertil i sep.-nov. for at kælve og parre sig, inden de igen svømmer sydpå til deres store iskolde krillspisekammer ved Antarktis.

Men for søren, hvor de er svære at fotografere! Det er ulige nemmere at få et godt billede af en geysir i udbrud end af en sydlig rethval, der breacher.

Jeg er i gang med Canon's omfangsrige brugsanvisning for at læse mig til en anden indstilling end ”auto”, noget med kortere lukketid og optagelse af flere billeder i serie – hidtil har jeg nærmest kun fået hav med en enkelt luffe eller lidt skumsprøjt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar